Tekenbureau Hoogenboom levert BIM modellen!

Tekenbureau Hoogenboom maakt gebruik van BIM-Modellen voor bijna 100% van alle verbouwingen. Dat betekend dat zelfs uw uitbouw, wanddoorbraak, en dakkapel in 3D uitgewerkt zal worden.

Het werk wordt vervaardigd in AutoCAD architecture. het tekenprogramma dat bekend staat om haar 2D kunsten beschikt over alle benodigdheden om een BIM model te maken. Middels tags kunnen daglichtberekeningen, ventilatieberekeningen, en zelfs belastingen op semi-automatische wijze uitgewerkt worden, en kunnen 3D modellen in een handomdraai op tekening geplaatst worden.

BIM-model

er wordt voortdurend gewerkt aan het verbeteren van de informatie die hieruit vervaardigd kan worden. Dat doe ik zodat het werk in alle opzichten duidelijker en makkelijker te begrijpen wordt voor particulieren zowel als professionals, maar ook de foutengevoeligheid van het werk wordt aanzienlijk minder.

Modelleren in autoCAD architecture is eenvoudiger. Het programma is minder bemoeizuchtig en reageert sneller op mijn handelingen. Ook heb ik na een korte inwerkperiode bevonden dat het programma eenvoudiger te begrijpen is. De kwaliteit van mijn werk is, sinds ik dit heb opgepakt, behoorlijk verbeterd op alle manieren. de snelheid is nu ongeveer hetzelfde vergeleken met het uitwerken van dezelfde opdracht in 2D.

Detailtekeningen kunnen uitgedraaid worden vanuit het programma middels er precies gewerkt wordt. dan hoef ik nog maar weinig lijnwerk te tekenen, en tekst en informatie toe te voegen. Echter doe ik dit niet op deze manier. Ik werk mijn details in 2D uit, en gebruik het model als achtergrond. de kwaliteit en leesbaarheid van mijn detailtekeningen wordt hierdoor aanzienlijk beter.

Ik ben tot nu toe erg tevreden over hoe het programma met mijn wensen omgaat. Ook merk ik dat mijn klanten hier positief op reageren. Niet iedereen leest elke werkdag bouwkundig tekenwerk, dus een model helpt vaak goed bij de onderlinge communicatie. Voor professionals die beter begrijpen wat er op tekening staat is dit alsnog een goede opsomming van het te bouwen bouwwerk.

Wilt u hier meer over weten? dan kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen. Dat kan op mijn contactpagina: https://tekenbureauhoogenboom.nl/contact/