Ontwerptekening nodig voor uw verbouwing? dan bent u hier aan het juiste adres!

Misschien wilt u bijvoorbeeld een aanbouw, maar heeft u contact gezocht met een aannemer en wil die een constructief rapport zien? Misschien wilt u een andere verbouwing, bijvoorbeeld een dakkapel of dakopbouw. Ik probeer niet te veel in mijn eigen straatje te praten maar het hoeft niet per se vergunningsplichtig te zijn om er misschien een tekening voor te willen hebben. een bouwkundige tekening is namelijk makkelijker voor de aannemer om bijvoorbeeld hoeveelheden uit te rekenen, en kunt op papier nauwkeurig uitleggen aan de aannemer wat uw wensen zijn. Dit om communicatiefouten te voorkomen, de ander zal namelijk niet altijd hetzelfde in het hoofd hebben als u. 

  • Geeft duidelijk het eindresultaat van uw verbouwing weer.
  • Duidelijke communicatie met de aannemer over waar wat gaat komen.
  • Preciezer de hoeveelheden uitrekenen, betekend dat bouwkundig tekenwerk met een degelijke kwaliteit wellicht de offerte van de aannemer goedkoper uit laat komen. 
  • Ook weet je dat de aannemer(s) allemaal dezelfde werkzaamheden zullen uitrekenen. Zo is het beoogde kwaliteit van het te bouwen bouwwerk ook wat gelijker. 
  • De aannemer.

Met de ontwerptekeningen kan de aannemer een prijs gaan maken voor de gehele verbouwing, zo is alles netjes geregeld. Ook worden mogelijke wijzigingen goed besproken en aangegeven. Zo gaat u met een gerust hart de verbouwing in!

Ontwerptekeningen zijn goedkoper dan de definitieve versie, zo kunt u bekijken of dit is wat u wilt hebben en bent u niet gelijk alles kwijt. Ik overleg en geef graag advies over bijbehorend ontwerp. Na mogelijke aanpassingen ga ik over tot een definitief ontwerp waarin alles haarfijn wordt uitgelegd voor de aannemer. Met het definitieve ontwerp kan de aannemer dus echt iets moois maken

werkwijze

Na eerste contact kom ik graag bij u langs om de verbouwing te bespreken. Zo weet ik wat uw wensen zijn en kan ik op basis daarvan een vrijblijvende offerte maken. Ook laat ik even weten wanneer ik uw ontwerptekeningen kan gaan maken en wanneer u dus een ontwerp heb liggen. Na overeengekomen akkoord op de offerte ga ik aan de slag.

Indien dit besproken is, stuur ik eerst een voorontwerp op, die bespreek ik dan met u. U kunt dan stellen of er nog andere wensen zijn voor het ontwerp, na dit besproken te hebben ga ik over op een definitief ontwerp. Dit definitief ontwerp legt haarfijn uit hoe de constructie in elkaar zal zitten, en zal de benodigde aanpassingen erbij hebben. Ook vraag ik, afhankelijk van of het nodig is of niet, een constructief rapport aan.

Ontwerptekening naar omgevingsvergunning

Bij Omgevingsvergunning leg ik meer uit over het vergunningsproces.

Een ontwerptekening is ook wel eens een vergunningstekening. Voor veel projecten in Nederland heb je een vergunning nodig, maar het proces hoeft niet ingewikkeld te zijn. Ik kan ook het vergunningstraject afhandelen en overnemen, dit kost weinig extra van mijn kant omdat de ontwerptekeningen al gemaakt zijn en het model gewoon weer gebruikt kan worden voor de vergunning. Wel moet u legekosten betalen, en indien hierom gevraagd wordt een constructief rapport laten maken.

Wat kost een ontwerptekening?

Dat verschilt per project, ik vraag u om een offerte op te vragen via mijn Contactpagina, Dit is vrijblijvend en kost u dus niks. Dan kunt u de kosten inzien voor uw hele project en gebaseerd op de informatie die ik binnenkrijg is de offerte helemaal op maat. Zo heeft u dus geen onverwachte kosten als er achteraf toch iets aan werkzaamheden bij komt.